Grækenland

Rejser til nære og fjerne rejsemål

Rejser til Grækenland

Historien kommer man ikke udenom i Grækenland, men det er dog stadig mest de smukke strande, det gode vejr og den lækre mad, som trækker flest rejsende til Grækenland. Det Græske Øhav er en ægte danskerfavorit, og det forstår vi godt.

Fra den ikoniske feriedestination Kreta i syd, til mytiske Lesbos i nord, byder Det Ægæiske Hav på den ene perle efter den anden, af dejlige ferieøer, som byder velkommen til sol, strand, afslapning, god mad og historiske mindesmærker. Grækenlands øer er alle unikke og byder på nye oplevelser for hvert besøg, og så gør det jo ikke noget, at prisniveauet er meget rimeligt.

I havet mellem Grækenland og Tyrkiet varmes de blå bølger om sommeren op til nogle af Middelhavets højeste temperaturer. Det betyder også, at sæsonen her er meget lang, da havet ofte holder øerne varme nok til strandferie langt ind i oktober. Det er dog højsommeren, som trækker flest besøgende til, for at opleve favoritter som:

Kreta

Længst mod syd finder vi Grækenlands største ø, Kreta, som ligger som den sidste bastion af klassiske ferieøer i Det Ægæiske Hav. Øens størrelse og beliggenhed har gjort den ombejlet i århundreder, og her har mange store slag stået om magten i Middelhavet. Nordkysten er sået til af små feriebyer, særligt omkring de to store byer Chania og Heraklion.

Santorini

Denne smukke ø er kendt verden over for sin skønhed med de hvidkalkede huse og blå tage. Fra havnen i Thira udgår et væld af færgeforbindelser til både fastlandet og andre øer i gruppen Kykladerne. Santorini er af vulkansk oprindelse og det ses på det meste af øen, hvor huse er bygget langs kraterkanten, og hvor pimpsten findes overalt.

Rhodos

Tæt ved den tyrkiske kyst ligger Solgudens Ø, Rhodos, og man forstår godt tilnavnet, for her skinner solen om sommeren i gennemsnit over 13 timer om dagen – nok til at få en god ‘tan’ på blot en uge. Rhodos er en del af øgruppen Dodekaneserne, som også omfatter bl.a. Kos og Kalymnos, og her findes mange interessante seværdigheder, som fx. Palazzo Governale og Rhodos-fæstningen.

Korfu

Vest for det græske fastland ligger De Ioniske Øer, som Korfu er en del af, sammen med bl.a. Lefkas. Vi er i Det Ioniske Hav, som flyder mellem Italien og Grækenland, og her får man et mildt klima og et frodigt landskab, som altid bringer friske råvarer på bordet. Ligesom de fleste andre, af de græske øer, har Korfu også været under skiftende besættelse, og her findes minder om både italiensk, arabisk, byzantinsk, engelsk, romersk og græsk styre. Der findes et væld af spændende fæstninger og rester fra borge rundt på øen.

Billige rejser til Grækenland med Escapeaway

Søgemaskinen på Escapeaway kigger automatisk efter de billigste priser på flybilletter – også fra lavprisselskaber – på tværs af de forskellige bookingsider. Når du kombinerer flytransport med et af de udvalgte hoteller med gode anmeldelser, bliver det hele samlet i en pakkerejse til Grækenland, som er sikret af Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener.

Der er mulighed for afrejse fra både København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs, til lufthavne på de græske øer.

>> Bestil billige rejser til Grækenland online

Hideaways i Grækenland – udvalgte hoteller med stil og charme

Vores bedste, mest charmerende og unikke hoteller har fået betegnelsen “Hideaways”. Et hideaway er et hotel i en særlig kategori, hvor opholdet bliver en del af oplevelsen, og hvor der er kælet for detaljen. Her er anmeldelserne helt i top – sammen med kvaliteten og stilen.

>> Se alle hoteller hos Hideaways i Grækenland