Spanien

Rejser til nære og fjerne rejsemål

Rejser til Spanien


Spanien er et af verdens mest populære ferielande, og listen over populære destinationer er lang, fra spændende storbyer, over solsikre kyststrækninger og befæstede kulturbyer til smukke ferieøer i både Middelhavet og Atlanterhavet. Spanien har det hele.

Det er næsten ikke til at tro, at et enkelt land kan have så mange populære rejsedestinationer som Spanien, men sandt er det, at ikoniske rejsemål som De Kanariske Øer, Mallorca, Costa del Sol, Barcelona og Andalusien, alle er en del af den iberiske stormagt. Læg dertil noget af Europas bedste vejr og lave leveomkostninger, og du har en perfekt cocktail, som rejsende fra hele verden gerne vil opleve.

Men Spanien er ikke bare storbyferie og strandliv. Særligt den sydlige del af Spanien er ofte mål for kulturrejser, hvor man kan opleve ikoniske byer som Sevilla, Cordoba og Granada med den fantastiske Alhambra. Helt i nord rager Pyrenæerne op mod himlen og giver mulighed for både skiløb og vandring i topklasse. Blandt de mest populære destinationer i Spanien er dog:

Barcelona

Storbyen Barcelona, som ligger godt 2 timers kørsel syd for den fransk/spanske grænse, byder i sig selv på oplevelser til en hel ferie. Fra Gaudís Güell Park, over topklasse fodbold på Camp Nou, til Ramblaens handelsliv. Byen ligger for foden af Pyrenæernes udløbere og er derfor kuperet nok til at give en række imponerende udsigtspunkter og nye vinkler på en af Spaniens smukkeste byer.

Andalusien

Spaniens sydligste region Andalusien, er ikke blot hjemsted for den berømte (nogle vil sige berygtede) Costa del Sol – Solkysten – men også for storbyer som Sevilla og Malaga, maleriske hvide byer som Mijas og Frigiliana, samt borge og fæstninger i forbløffende intakt stand. Her oplever man det gamle grænseland mellem kristne og arabere, hvis indflydelse stadig er stærk her.

Mallorca

Ude midt i Middelhavet og i bekvem flyveafstand fra Danmark finder man øgruppen Balearerne, hvis største ø, Mallorca, er en topfavorit blandt danske rejsende. Mallorca modtager hvert år millioner af turister, men her er rigeligt plads, og det milde klima gør det muligt fx. at dyrke sport her det meste af året. Det er dog primært de lækre strande ved bl.a. Alcudia, der trækker flest til. En udflugt op i Tramuntana-bjergene, og til den eksklusive havneby Port de Soller, er et absolut ‘must’ når man er på Mallorca.

De Kanariske Øer

Der er over 1.000km fra det spanske fastland til den nærmeste af De Kanariske Øer, Arecife, og 1.300km til Spaniens højeste punkt, vulkanen Teide, som ligger på Tenerife. Den fjerne beliggenhed har dog en altoverskyggende fordel, og det er klimaet, som her er varmt nok til badeferie året rundt. På en god dag kan man kigge til Marokko fra Fuerteventura, som er den af De Kanariske Øer, som ligger tættest på fastlandet. Las Palmas på Gran Canaria er hovedstad i øgruppen sammen med Santa Cruz på Tenerife.

Bestil en billig rejse til Spanien hos Escapeaway

Hos Escapeaway kigger vi efter de billigste flybilletter på tværs af alle flyselskaber – også lavprisfly – og giver dig mulighed for at samle en pakkerejse til Spanien, som inkluderer et af vores kvalitetshoteller med gode anmeldelser. På den måde er du sikret af Rejsegaranti og får dermed det bedste af begge verdener. Læg lejebil og/eller transfer oveni som en del af pakken, så du har styr på det hele.

Der er mulighed for afrejse fra både København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs, til alle større lufthavne i Spanien, herunder Barcelona, Malaga, Palma, Alicante og mange flere.

>> Book en billig rejse til Spanien

Hideaways i Spanien – udvalgte hoteller med stil og charme

Vores bedste, mest charmerende og unikke hoteller har fået betegnelsen “Hideaways”. Et hideaway er et hotel i en særlig kategori, hvor opholdet bliver en del af oplevelsen, og hvor der er kælet for detaljen. Her er anmeldelserne helt i top – sammen med kvaliteten og stilen.

>> Se alle Hideaways i Spanien her