Tyrkiet

Rejser til nære og fjerne rejsemål

Rejser til Tyrkiet

På grænsen mellem Europa og Asien ligger smeltediglen Tyrkiet med sit fantastiske mix af nyt og gammelt, religion og kultur, og med nogle fantastiske kyststrækninger, som indbyder til solbadning og afslapning.

Besøg den enorme metropol Istanbul, som vogter over Bosporusstrædet, eller tag på badeferie ved kysten – kontrasterne i tempo og livsstil kunne næppe være større. I Tyrkiet mødes den gamle og den nye verden, og skaber en kultur, som er helt enestående livlig og åben. Samtidig er prisniveauet mere end fornuftigt, så man får virkelig meget for pengene, både når man booker hotel, og når man skal ud at spise.

Turismen er vigtig for Tyrkiet, og langs den sydlige kyst mellem Izmir i vest og Mersin i øst, finder man en række kendte og elskede feriebyer. Mellem Antalya og Side flokkes golfspillere til flotte baner, centreret omkring feriebyen Belek, mens resten af familien slænger sig på stranden eller på de store resorts som er skudt op i vandkanten.

Istanbul

Tyrkiets største by nærmest skræver over Bosporusstrædet, som forbinder Sortehavet med Middelhavet. Beliggenheden er en attraktion i sig selv, men især basilikaen Hagia Sophia, Den Store Basar og Dolmabahce-paladset er værd at besøge. Det er desuden nemt at komme til Istanbul, da byen har 2 store lufthavne, som er godt forbundet til lufthavne i Danmark.

Antalyakysten

For dem, der vil være sikre på sol, strand og høj varme, er Antalyakysten en favoritdestinationer, som altid leverer højt på alle tre parametre. Mange danskere kender Alanya rigtig godt, men her finder man også golfmekkaet Belek (men behøver ikke have et handicap) og feriebyen Side. Sæsonen er lang her, og priserne ret fornuftige. Flyv til Antalya, eller den nye lufthavn i Alanya.

Marmariskysten

Kysten på begge sider af Marmaris, som ligger placeret dybt inde i en næsten lukket bugt, er malerisk og dramatisk. Området har mange interessante seværdigheder, bl.a. borgen i Marmaris, den store Bazaar, og de mange, skjulte bugter og strande, som kun kan besøges med båd. Der er også mulighed for udflugt til den græske ø Rhodos, hvis der skal fyldes op med Tzatziki og oliven.

Bodrumhalvøen

Ligesom Marmaris, ligger også Bodrum gemt i bunden af en bugt, og byen har meget passende lagt navn til den smukke halvø, som rækker ud i Det Ægæiske Hav og byder på brede sandstrande, krystalklart hav og grønne bakker ind imellem. Vi er tæt på Grækenland her, og den græske indflydelse er tydelig. Byen Bodrum er dog den store seværdighed her, med dine mange, smalle gyder og listige pladser.

Rejser til Tyrkiet med Escapeaway – book online

Hos Escapeaway kan du booke en billig rejse til Tyrkiet, hvor du selv sammensætter rejsen med valgfri rejsedato og rejselængde. Vi søger efter de billigste flybilletter på nettet, og når du kombinerer fly med et af vores udvalgte hoteller i Tyrkiet med gode anmeldelser, sætter vi det sammen til en pakkerejse, hvor du er sikret af Rejsegaranti.

Der er mulighed for afrejse fra både København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs, til større lufthavne i Tyrkiet, fx. Istanbul, Antalya og Izmir.

>> Billige rejser til Tyrkiet

Hideaways i Tyrkiet – udvalgte hoteller med stil og charme

Vores bedste, mest charmerende og unikke hoteller har fået betegnelsen “Hideaways”. Et hideaway er et hotel i en særlig kategori, hvor opholdet bliver en del af oplevelsen, og hvor der er kælet for detaljen. Her er anmeldelserne helt i top – sammen med kvaliteten og stilen.

Se alle gemmesteder i Tyrkiet her